De goedkoopste manier om Ether te verkopen is via Kraken. De reden hiervoor is tweeledig; enerzijds zijn de verkoopkosten lager dan bij Coinbase (0.16% of 0.26% versus 1.49%) en anderzijds zijn ook de withdrawal fees lager (0.15 € vs 0.09 €)

Daarentegen staat dat Kraken intuïtief veel ingewikkelder is om te gebruiken. Je moet dus zelf de afweging maken of de meerprijs bij Coinbase het eenvoudigere verkoopproces waard is. Eveneens duurt op het moment van schrijven het verificatieproces bij Kraken erg lang. Mede daarom behandelen we in de onderstaande tutorial momenteel enkel het verkoopproces bij Coinbase.

Ether verkopen voor Euro

  1. Je dient allereerst je Ether terug naar Coinbase over te schrijven om deze te gaan verkopen. Om je ontvangstadres te kennen dien je op Accounts te klikken, daarna op ETH Wallet – Receive. Gebruik dit adres als ontvangstadres voor je Ether. Om Ether te gaan versturen vanuit MyEtherWallet kun je deze tutorial volgen: Ether ontvangen en versturen.

  2. Wanneer je Ether op je Coinbase account verschijnt ben je klaar om deze te gaan verkopen voor Euro. Ga hiervoor naar Buy/Sell en klik op het tabblad Sell. Je ziet nu een scherm zoals in de onderstaande figuur.

  3. Selecteer je ETH Wallet onder Sell From en je EUR Wallet onder Deposit To. Vul het gewenste bedrag in en klik op Ethereum direct verkopen.

  4. Succes! Je hebt nu Ether verkocht en je bent nu klaar om je geld over te schrijven naar jouw bankrekening.

Coinbase - Ether verkopen

Euro overschrijven van Coinbase naar je bankrekening

  1. Ga terug naar het hoofdmenu en klik op Accounts. Klik daarna op EUR Wallet.

  2. Klik nu op Withdraw. Er verschijnt nu een scherm zoals in de onderstaande figuur. Wij gaan ervan uit dat u reeds een betaalwijze hebt toegevoegd aan uw Coinbase account. Indien dit niet het geval is moet u dit eerst doen.

  3. Kies het gewenste bedrag en klik op Continue.

Coinbase - Ether verkopen